Varkenshaasje stroganoff
bereiding
-
1
Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel de ui en het knoflookteentje, en snipper beide fijn. Spoel de peterselie, schud droog en hak fijn. Spoel de waterkers.
-
2
Kruid het varkenshaasje met peper en zout, en bak het in 12 minuten rondom bruin in 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter. Bak intussen in een andere pan de champignons met de knoflook en ui, opnieuw in 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter. Kruid met peper en zout.
-
3
Haal het varkenshaasje uit de pan en hou het warm in aluminiumfolie. Blus de aanbaksels in de pan met de cognac en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon en mosterd toe, en kruid met peper en zout. Voeg de gebakken champignons toe, samen met de room, en laat nog even inkoken. Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de saus, werk af met peterselie. Geef er de waterkers bij.