Recept

Kalfsvinken met zomerse puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten, snij ze in kwartjes, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Spoel de rucola en zwier droog. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  2. 2

    Sla of rol de kalfslapjes plat tussen 2 vellen plasticfolie en kruid ze met peper en zout. Snij elk mozzarellabolletje in 4. Snij de plakjes ham doormidden. Beleg elk kalfslapje met gerookte ham en mozzarella, rol op, leg er een blaadje salie bovenop en steek vast met een cocktailprikker.

  3. 3

    Bak de kalfsvinken in 5 minuten goudbruin in wat hete olijfolie.

  4. 4

    Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Hou wat rucola apart en meng de rest door de puree, met de tomatenblokjes, de geraspte kaas, en ¾ van de lente-ui. Roer er wat olijfolie door. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer het vlees met de puree. Werk af met lente-ui, wat rucola en parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsvinken met zomerse puree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!