Gevulde aardappelen met zalm
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze 40 minuten in de oven, of tot ze goed gaar zijn (controleer met een vork). Verwijder de folie en leg de aardappelen nog 10 minuten in de oven.
-
2
Snij de aardappelen kruiselings in en druk ze wat open. Vul ze met een eetlepel zure room en kruid met peper. Leg er een plukje dille bovenop.
-
3
Spoel en snipper de lenteuitjes. Kruid de zalm met peper en zout en bestrooi hem met bloem. Bak hem in een mengsel van boter en olie. Neem de vis uit de pan en hou hem warm in aluminiumfolie.
-
4
Blus de pan met de wijn en laat even inkoken. Doe er de room en de lente-ui bij en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Serveer de gepofte aardappelen samen met de zalm en de saus.