Gegrilde steak met gemengde groenten en kruidenaardappelen
bereiding
-
1
Boen de aardappelen schoon, kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat uitdampen.
-
2
Halveer de champignons. Spoel de spinazie en zwier droog. Snipper de sjalot fijn en bak glazig in de olie. Voeg de champignons toe en laat 2 minuten, onder voortdurend roeren, meebakken. Meng er de tomatenblokjes door en voeg de spinazie toe. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder.
-
3
Kruid het vlees met peper en zout, besprenkel met olijfolie. Bak de steaks 2 à 3 minuten aan elke kant in een hete grillpan. Neem eruit en laat even rusten onder aluminiumfolie.
-
4
Smelt de boter. Halveer de gekookte aardappelen en wentel ze door de boter. Druppel er het citroensap over, meng de verse kruiden erdoor en breng op smaak met zout.
-
5
Verdeel de groenten over de borden en serveer met de steak en de aardappelen.