Recept

Ananascompote met meringuetopping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zonder gluten!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pers de citroen uit.

  2. 2

    Breng het appelsap aan de kook met het citroensap en de honing. Voeg de ananas toe, laat even opkoken en haal van het vuur af. Verdeel de ananas over 4 vuurvaste schaaltjes en laat afkoelen.

  3. 3

    Klopt het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop er lepel per lepel de suiker door, zodat je een mooi glanzende meringue krijgt.

  4. 4

    Verdeel de meringue over de schaaltjes en zet ze ongeveer 5 minuten onder de gril of tot de meringue mooi kleurt. Blijf wel in de buurt, het kan opeens snel gaan.

  5. 5

    Laat het dessert eventjes afkoelen. Serveer warm tot lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ananascompote met meringuetopping

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!