Scampi’s met sperzieboontjes
bereiding
-
1
Boen de aardappeltjes goed schoon. Snij ze in kwartjes. Kook ze 5 minuten voor in gezouten water.
-
2
Haal de boontjes af en blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Spoel ze meteen met koud water en laat uitlekken.
-
3
Snij het chilipepertje in de lengte doormidden en verwijder alle zaadjes. Snipper het fijn. Pel en snipper de knoflook.
-
4
Pel de scampi’s. Snij ze op de rugkant van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal. Kruid de scampi’s met kerriepoeder, chilipeper en zout. Bak ze op hoog vuur 3 minuten in arachideolie.
-
5
Fruit het chilipepertje en de knoflook kort aan in een klontje boter. Voeg er de voorgekookte aardappeltjes aan toe, eventueel nog wat boter, en bak ze goudbruin. Doe er de boontjes bij en bak ze nog even mee. Breng op smaak met de sushi-azijn.
-
6
Serveer de gebakken aardappeltjes en de boontjes met de scampi’s. Werk af met verse koriander en partjes limoen.