Griet met geroosterde broccoli en amandelschilfers
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
2
Spoel de broccoli, verdeel ze in roosjes. Blancheer ze even in gezouten water, giet ze af en spoel ze met ijskoud water. Leg ze in een ovenschaal, verdeel er de amandelschilfers over en besprenkel alles royaal met olijfolie.
-
3
Verhit 80 g boter en 3 el olijfolie in een pan. Bak de moten vis aan beide kanten snel goudbruin en lepel de vetstof er geregeld over. Kruid met peper en grof zeezout.
-
4
Bestrijk een ovenschaal met 20 g boter. Leg er de vis in met de citroentijm en de rozemarijn erbovenop. Verdeel het braadvocht over de vis. Zet de schaal 10 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip de vis geregeld met het braadvocht. Zet de schaal met de broccoli er na 3 minuten bij.
-
5
Haal de schalen tegelijk uit de oven. Serveer de vis met de broccoli. Geef er aardappelpuree bij.