Kipspiesjes met spinazie-broccolisalade
bereiding
-
1
Bereid de salade voor. Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Giet ze af, laat ze schrikken onder koud water en laat ze afkoelen. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken.
-
2
Maak de paprika schoon en snij hem in stukken. Pel de rode ui en snij hem in stukken. Snij de kip in lange repen en prik afwisselend kip, rode paprika en rode ui op spiesjes. Doe de gedroogde specerijen in een diep bord. Wentel de kipspiesjes door de kruidenmix en bak ze daarna krokant in een pan met olijfolie.
-
3
Meng de broccoli met de jonge spinazie. Sprenkel er wat olijfolie en citroensap over en kruid met peper en zout. Hussel goed door elkaar en bestrooi met de feta en de geroosterde amandelschilfers. Serveer de kipspiesjes met de salade.