Salade van gerookte zalm, avocado en grapefruit
bereiding
-
1
Schil de grapefruits met een heel scherp mes en snij ze in plakken. Vang het sap op.
-
2
Breek de houtachtige uiteinden van de asperges. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water, giet af, laat schrikken onder koud water en laat afkoelen.
-
3
Maak de veldsla schoon, spoel de blaadjes en zwier ze droog. Pel de avocado’s, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel ze met het opgevangen grapefruitsap.
-
4
Hak de koriander grof, meng met de olijfolie en de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel de veldsla met de asperges en de partjes grapefruit over vier borden. Verdeel er ook de avocado en de zalm over. Kruid met versgemalen peper en besprenkel met de dressing. Serveer meteen.