Witloofsoep
bereiding
-
1
Spoel het witloof en verwijder het harde stronkje onderaan. Hou een stronkje witloof apart. Spoel de preien. Pel de uien. Schil de aardappel. Snij de groenten in stukken.
-
2
Fruit de uien glazig in de helft van de boter. Doe er de prei en het witloof bij. Roerbak een paar minuten.
-
3
Voeg er de aardappel, de bouillon en het bier aan toe. Laat 10 minuten zacht koken.
-
4
Pureer met de staafmixer en schenk er de room bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Breng al roerend tot tegen de kook aan. Hou warm op een zacht vuur.
-
5
Snij het stronkje witloof in fijne reepjes. Bak ze kort aan in de rest van de hete boter.
-
6
Snij het broodkruim in dobbelsteentjes. Bak de croutons goudbruin in de koekenpan, in hete olie.
-
7
Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Werk elke portie af met witloofsnippers, croutons en gehakte bieslook. Serveer meteen.