Recept

Mousse van limoncello

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Probeer dit superlekker paasdessert: niet moeilijk, succes verzekerd.

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers 'm vervolgens uit.

  2. 2

    Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.

  3. 3

    Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat een beetje afkoelen. Klop het citroensap door het eiermengsel.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de bloemsuiker. Meng de limoncello door het ei-citroenmengsel en spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel het mengsel over glazen en laat 2 uur koelen.

  5. 5

    Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met pistaches en paaseitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mousse van limoncello

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!