Citroentiramisu
bereiding
-
1
Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit de vruchten. Breng het citroensap met 40 gram suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat de citroensiroop daarna afkoelen.
-
2
Splits de eieren. Klop de eidooiers los in een hittebesten-dige kom au bain-marie samen met 40 gram suiker, het vanille-extract en de helft van de geraspte citroenschil. Klop tot het mengsel een bleke gele kleur heeft. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
-
3
3 Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Klop de mascarpone door het eidooiermengsel en spatel er vervolgens het eiwit luchtig onder.
-
4
Halveer de lange vingers en dompel ze even onder in de citroensiroop. Maak in glaasjes laagjes van de lange vingers en het mascarponemengsel. Eindig met een laag van het mascarponemengsel en werk de glaasjes af met de rest van de geraspte citroenschil en schilfers witte chocolade. Laat ze opstijven in de koelkast.