Recept

Thais slaatje met gelakte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hemelse lunch

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een steelpannetje de sojasaus met de sherry, de honing, de suiker, de gember, de knoflook en het vijfkruidenpoeder. Roer er de sesamolie door en laat op een zacht vuurtje wat karamelliseren.

  2. 2

    Kruid de zalmfilets met peper en zout. Leg ze met de velkant naar boven in een ingevette ovenschaal. Zet 5 minuten in de oven. Draai de filets om en besmeer ze rijkelijk met de honinglak. Laat enkele minuten in de oven verder garen.

  3. 3

    Mix alle ingrediënten voor de dressing en breng zo nodig op smaak.

  4. 4

    Meng de mango en de paprika met de gesnipperde sjalot. Hussel er de peterselie, de koriander, de munt en het basilicum door. Besprenkel met de dressing.

  5. 5

    Verdeel de salade over de borden en leg er een stukje gelakte zalm bovenop. Serveer meteen. Lekker met rijst of quinoa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thais slaatje met gelakte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!