Recept

Papillot van zalm en artisjokharten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mmmm een papillot is altijd weer overheerlijk. Deze papillot van zalm heeft nog net dat tikkeltje meer dankzij de combinatie met artisjokharten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn zonder de zaadjes. Snij de artisjokken in kwartjes.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen. Pers 1 helft uit. Pel de sjalot en snipper ‘m heel fijn. Meng de pesto met de sjalot en het citroensap.

  3. 3

    Leg de zalm op een groot vel bakpapier. Besprenkel met olijfolie, kruid met een snuifje zout. Bestrooi met de citroenschil en de chili, beleg met stukjes artisjok en kappertjes en lepel er wat pesto over.

  4. 4

    Vouw het bakpapier toe en leg de papillot op een bakplaat. Leg er de kerstomaatjes rond, besprenkel deze met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar de zalm 20 tot 25 minuten in de oven. Werk af met verse basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Papillot van zalm en artisjokharten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!