Capellini met sint-jakobsvruchten, aardpeer en rode biet
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de rode bieten en aardpeer, snij ze in dunne partjes. Kook de groenten apart beetgaar in lichtgezouten water, laat goed uitlekken.
-
2
Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en schik er de groenten in, leg er de knoflook en tijm bij, besprenkel met olijfolie en bak nog 15 minuten in de oven.
-
3
Doe water in een kookpot, samen met de groentebouillonpasta en kook er de capellini in gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
4
Neem 2 eetlepels van het pastakookvocht en doe in een pannetje met de room en de balsamicoazijn. Breng aan de kook en kruid met peper en zout, voeg nog een paar druppels truffelolie toe.
-
5
Zet een pan op hoog vuur met wat olijfolie en bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide kanten.
-
6
Meng de truffelroomsaus door de pasta en serveer met de sint-jakobsvruchten en de geroosterde groenten. Werk af met enkele plukjes bladpeterselie.