Paling in ’t groen
bereiding
-
1
Spoel de paling onder stromend water zodat alle bloedresten weg zijn.
-
2
Pel de sjalotten en knoflook en, snipper heel fijn. Smelt wat boter in een grote hoge pan, stoof er de sjalot en knoflook in glazig.
-
3
Snij de paling in stukken van ongeveer 7 cm. Schep ze bij in de pan. Blus met de witte wijn. Voeg de visbouillon toe en laat op zacht vuur ongeveer 20 minuten stoven.
-
4
Spoel de groene kruiden en spinazie. Hou de marjolein en de zuring apart. Blancheer de rest van de kruiden met de spinazie 30 seconden in kokend water. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken. Mix fijn. Voeg de zuring en de marjolein toe en mix nogmaals.
-
5
Schep de paling uit de pan en zet even opzij.
-
6
Voeg de gemixte kruiden en een klontje boter bij de saus. Kruid met peper en zout en ga er nog eens met de mixer door. Schep de paling weer in de pan en warm nog even door.