Crème karamel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 100°C
-
2
Verwarm in een pannetje 100g suiker met 50ml water tot de suiker gesmolten is en de karamel lichtjes kleurt.
-
3
Bestrijk ovenvaste schaaltjes (type ramequin) met gesmolten boter. Lepel in elk schaaltje een paar eetlepels karamel.
-
4
Breng 7 dl melk aan de kook met het gespleten vanillestokje.
Klop 6 eieren wit-schuimig met 250g fijne suiker.
Neem het vanillestokje uit de melk, schraap het uit en doe het vanillemerg weer bij de melk.
Schenk de kokendhete melk in een straaltje bij het eiermengsel. Roer intussen goed.
-
5
Schenk de crème op de karamel. Zet de schaaltjes in een grote schaal in een heet warmwaterbad.
-
6
Zet de schaal 1 uur in de oven op 100°C , of tot de crème stevig is. Serveer lichtjes gekoeld.
Voorbereiding
Voor de karamel
Voor de crème