Recept

Crème anglaise met banaan en bourbon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk dessertje

bereiding
  1. 1

    Klop de eidooiers met de suiker tot een crème. Breng de melk aan de kook en giet die al roerend over de eieren. Giet dit mengsel weer in de pan en verwarm traag, onder voortdurend roeren, tot het mengsel een beetje indikt. Giet in een kom en laat opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Snij de 4 bananen in stukjes. Smelt de suiker tot karamel en voeg de bananen toe. Roer goed en giet dan water erop. Laat even koken en voeg dan de rum toe. Giet dit mengsel in schaaltjes en laat het een nacht in de koelkast staan.

  3. 3

    Zet het rummengsel in de diepvriezer en schep regelmatig om met een vork, tot je granita krijgt.Snij de resterende banaan in plakjes. Werk de kommetjes met crème anglaise af met banaan, geroosterde kokosschilfers, cashewnoten en granita. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crème anglaise met banaan en bourbon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!