In rode wijn gemarineerd rundvlees
bereiding
-
1
Schep de stukjes wortel, selder en ui in een platte, diepe schaal. Voeg er de kruidnagel, de knoflook, de peperbolletjes en de tijm aan toe. Overgiet met de wijn. Leg het vlees in de marinade en schep goed om.
-
2
Dek de schaal af met plasticfolie en zet ze in de koelkast. Draai het vlees enkele keren om en laat het 24 uur marineren.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het vlees uit de marinade. Dep het droog met keukenpapier en snij in blokjes. Zeef de marinade en hou apart.
-
4
Bak het spek in een gietijzeren pan goudbruin in wat boter. Schep uit de pan en laat het even uitlekken op keukenpapier.
-
5
Bak de blokjes rundvlees kort aan in het spekvet. Borstel de champignons droog en halveer ze. Doe ze bij het vlees en laat ze even kort meebakken. Blus met de marinade.
-
6
Zet het deksel op de pan en schuif die 20 minuten in de oven. Bind indien nodig de saus met wat maiszetmeel, opgelost in een scheutje water. Breng op smaak met peper en zout en werk af met gehakte peterselie.