Geitenkaas in spekjasje met meloenrelish
bereiding
-
1
erwarm de oven voor op 220°C op de heteluchtstand. Snij elk rolletje geiten- kaas in 4. Omwikkel de geitenkaasjes kruiselings met de sneetjes spek.
-
2
Leg de geitenkaasjes op een met bak- papier beklede bakplaat, druppel er olijf- olie over en bak ze 5 minuten in de oven tot de kaas begint te smelten.
-
3
Verdeel de meloenrelish over 4 borden, leg er telkens 2 geitenkaasjes bovenop, kruid met een beetje peper, bestrooi met de grofgehakte pistaches en serveer met vers basilicum.
Drie-meloenenrelish
-
1
Pel de sjalot en snipper fijn. Maak het pepertje schoon en snij het zonder de zaadjes fijn.
-
2
Roer de mosterd, honing, olijfolie, sjalot, het pepertje en het limoensap door elkaar. Spoel het basilicum, schud droog, hak de blaadjes grof en voeg bij de dres- sing. Kruid met peper en zout.
-
3
Snij het meloenvruchtvlees in kleine dobbelsteentjes en doe ze in een kom. Giet er de dressing over en meng. Dek af met een vel plasticfolie en laat minstens 1 uur in de koelkast trekken. Een succescombinatie met verse geitenkaas, maar ook met gepeperde feta, gegrilde halloumi of smeuïg gesmolten camembert.