Knolseldersushi
bereiding
-
1
Hak de knolselderblokjes en de pijnboompitten in een blender tot stukjes ter grootte van rijstkorrels. Besprenkel met de helft van het citroensap. Breng op smaak met wat rijstazijn, agavesiroop, peper en zout.
-
2
Schil de wortel en snij ‘m in staafjes. Doe in een kom en meng met het resterende citroensap, de za’atar, en mosterd. Kruid met peper en zout. Spoel de komkommer en snij in staafjes. Spoel de koriander en dille en hak fijn.
-
3
Leg een norivel op een sushimatje. Lepel er wat knolselder op. Leg in het midden enkele staafjes wor- tel en komkommer en verse kruiden. Rol strak op. Maak met je vingertoppen het uiteinde van het norivel nat met water en plak dicht.
-
4
Herhaal met de zalm. Leg ‘m open op een sushimatje, beleg met knolselder, groen- ten en kruiden. Rol strak op.
-
5
Snij de sushirollen in stukken. Serveer met wat sojasaus.