Nectarine-pruimensorbet met bladerdeegdonuts
bereiding
-
1
Maak de sorbet. Doe de suiker met 500 ml water in een pannetje en verwarm tot de suiker gesmolten is. Haal van het vuur, laat volledig afkoelen.
-
2
Snij de pruimen en de nectarines in stuk- ken, verwijder de stenen. Doe het vrucht- vlees in een blender met de suikersiroop en het citroensap en mix goed fijn. Draai tot ijs in de ijsmachine. Doe de sorbet in een diepvriesbakje en zet tot gebruik in de diepvriezer.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het bladerdeeg ontdooien, steek er rondjes uit met een steekvormpje, en steek uit elk rondje in het midden nog een kleiner rondje. Bestrijk de ringetjes met losgeklopt ei en bestrooi met rietsuiker. Bak 15 à 20 minuten in de oven, tot de deeg- ringetjes goudbruin en gerezen zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
-
4
Serveer de sorbet met de bladerdeegdonuts.