Vegetarische balletjes
bereiding
-
1
Stoom of kook de bloemkoolroosjes 4 minuten en spoel meteen met koud water. Laat uitlekken en dep droog. Pel de knof- look. Doe de bloemkool in de keukenrobot, voeg de kikkererwten, knoflook, specerijen, olijfolie en het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Mix tot een grove pasta. Doe in een grote kom en meng het havermeel en de bieslook erdoor. Rol er 24 balletjes van en laat ze opstijven in de koelkast.
-
2
Meng de ingrediënten voor het yoghurt- sausje. Zet koel.
-
3
Verwarm de arachideolie in een antiaan- bakpan en bak de balletjes goudbruin.
-
4
Maak de slablaadjes los, spoel ze en dep droog. Schil de mango, verwijder de pit en snij in plakjes. Pel de rode ui en snij ‘m in dunne ringen.
-
5
Neem een slablaadje, leg er enkele plakjes mango, wat rode ui en 3 balletjes op. Sluit met een tweede slablaadje. Serveer met het yoghurtsausje.