Fish & chips 'kokosstyle' met auberginefrietjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aubergines, snij ze in frie- ten. Meng ze met 1 eetle- pel kokosolie. Kruid met knoflookpoeder, peper en zout. Rooster 20 à 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
-
2
Mix voor de kokosma- yonaise het ei, de eidooi- er, de mosterd en het citroensap. Voeg er de kokosolie aan toe. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
3
Dep de vis droog. Meng de kokosbloem en -schilfers in een kom. Kruid met knoflookpoe- der, peper en zout. Neem 2 diepe borden, vul het eerste met kokosmelk en het tweede met de droge kokosmengeling. Wentel de vis eerst door de melk en dan door de droge kokosmix.
-
4
Verwarm 2 eetlepels kokosolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de vis 2 à 3 minuten aan elke kant. Serveer met de auberginefrietjes en de kokosmayonaise. Werk af met geroosterde kokos en chilivlokken.