Recept

Fish & chips 'kokosstyle' met auberginefrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aubergines, snij ze in frie- ten. Meng ze met 1 eetle- pel kokosolie. Kruid met knoflookpoeder, peper en zout. Rooster 20 à 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

  2. 2

    Mix voor de kokosma- yonaise het ei, de eidooi- er, de mosterd en het citroensap. Voeg er de kokosolie aan toe. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

  3. 3

    Dep de vis droog. Meng de kokosbloem en -schilfers in een kom. Kruid met knoflookpoe- der, peper en zout. Neem 2 diepe borden, vul het eerste met kokosmelk en het tweede met de droge kokosmengeling. Wentel de vis eerst door de melk en dan door de droge kokosmix.

  4. 4

    Verwarm 2 eetlepels kokosolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de vis 2 à 3 minuten aan elke kant. Serveer met de auberginefrietjes en de kokosmayonaise. Werk af met geroosterde kokos en chilivlokken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fish & chips 'kokosstyle' met auberginefrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!