Recept

Springrolls

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal fingerfood, deze Thaise lenterolletjes.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de saus: snipper de chilipepertjes, knoflook en sjalot fijn. Meng met de vissaus, het sap van een limoen en de palmsuiker.

  2. 2

    Pel de scampi's en maak ze schoon. Kook ze 5 minuten in ongezouten water. Giet het water af en snij de scampi's overlangs in twee.

  3. 3

    Snij een halve komkommer in dunne reepjes van 10 centimeter. Snij de lente-uitjes in even grote reepjes.

  4. 4

    Laat een vel rijstpapier tien tot vijftien seconden weken in een groot bord met koud water en leg het daarna op een vochtige handdoek. Leg enkele blaadjes sla op de onderste helft van de rijstcirkel. Zorg dat het ongeveer tien centimeter breed is en minstens twee centimeter van de rand blijft.

  5. 5

    Beleg de sla voorts met komkommer, lente-ui, koriander, munt en basilicum en leg daarbovenop 2 à 3 halve scampi's. Rol het rijstvel onderaan een beetje op, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol dan de springroll helemaal op. Serveer met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Springrolls

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!