Rode poon met ratatouille en olijventapenade
bereiding
-
1
Schil de paprika’s en verwijder de zaadjes. Pel de tomaten en verwijder de pitjes. Snij de courgette, aubergine, paprika’s en tomaten in kleine blokjes. Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn.
-
2
Stoof de sjalot en de knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de in blokjes gesneden groenten toe. Kruid met peper, zout, tijm en laurier en stoof onder deksel gaar.
-
3
Mix de olijven fijn, met het basilicum en de ansjovis. Voeg olijfolie toe, tot je een dikke tapenade krijgt.
-
4
Kook de rijst gaar in gezouten water. Bak de vis enkele minuten in voldoende boter eerst op de velkant. Bak daarna op de andere kant, zet het vuur zachter en laat nog even verder garen.
-
5
Verdeel de vis over de borden, lepel er wat ratatouille bij en werk af met wat tapenade. Serveer met de rijst.