Quinoakoekjes met avocadosalade
bereiding
-
1
Spoel de quinoa goed,kook ‘m volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
-
2
Spoel en rasp de courgette. Meng met 1⁄2 kl zout en laat 10 minuten uitlekken in een zeef. Duw het vocht eruit.
-
3
Meng de quinoa met de courgette, het ei, de tuin- kruiden, de citroenschil, de kaas en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Meng tot een goed kneedbaar mengesel en voeg indien nodig nog wat extra paneermeel of water toe. Maak 12 balletjes ter grootte van een pingpongbal en duw ze plat tot kleine hamburgertjes. Laat een kwartiertje opstijven in de koelkast.
-
4
Maak de ingrediënten voor de salade schoon. Scheur de sla in stukken, halveer de kerstomaten en hak de peterselie grof. Snij de avocado in blokjes, de radijzen in plakjes, de lente- ui in ringetjes. Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie, peper en zout. Meng de groenten en maak aan met de dressing.
-
5
Bak de quinoakoekjes in een pan met arachideolie goudbruin in 3 à 4 minuten per kant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de salade en de quinoakoekjes over de borden en serveer.