Sint-jakobsvruchten met champagnerisotto
bereiding
-
1
Breng de bouillon aan de kook.
-
2
Schil de aardperen, snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Maak de asperges schoon en stoom ze gaar. Snij de puntjes eraf en snij de rest van de steel in stukjes van 1 à 2 cm.
-
3
Verhit 4 el olie in een pan met dikke bodem en stoof er de sjalot in aan. Voeg de rijst toe en schep goed om. Doe er de stukjes aardpeer bij. Roer om tot de rijst glazig is en blus met de champagne. Laat het vocht volledig verdampen en voeg dan een pollepel van de hete bouillon toe. Roer met een houten lepel tot het vocht opgenomen is door de rijst, en vervolg dan met een volgende lepel. Werk zo alle bouillon op (dit duurt zo’n 20 minuten). Haal de pan van het vuur en roer de parmezaan en een flin- ke klont boter door de risotto. Doe er de aspergepunten en de stukjes asperge bij. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten staan.
-
4
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de sint-jakobsvruchten krokant. Kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel de risotto over de borden, werk af met de sint- jakobsvruchten, het braadvocht van de sint-jakobsvruchten en wat extra parmezaan.