Ciabatta met spek en waldorfsalade
bereiding
-
1
Bereid de salade. Spoel hiervoor de blaadjes sla en zwier droog. Snipper de sla fijn. Spoel de druiven en snijd in de helft. Spoel de selder, verwijder de blaadjes en snijd de stengels in fijne stukjes. de slablaadjes en druiven in een grote kom door elkaar. Bereid de dressing. Snipper de platte peterselie fijn en meng deze met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade met de mosterddressing en hussel voorzichtig door mekaar.
-
2
Spoel de rode appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd verder in fijne partjes.
-
3
Zet een anti-kleefpannetje op matig vuur en rooster de stukjes walnoot.
-
4
Bak de plakjes spek gaar en krokant in een antikleefpan zonder vetstof.
-
5
Snijd het broodje overlangs in de helft en beleg met de salade. Schik er enkele partjes appel op en leg er vervolgens het gebakken spek op. Snijd de kaas in kleine blokjes en verdeel deze over de broodjes. Hak de geroosterde walnoten grof en bestrooi de broodjes ermee. Werk verder af met fijngesnipperde bladpeterselie en breng op smaak met peper en zout.