Panzanella met ciabatta, tomaten en mozzarella
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Scheur de ciabatta in kleine stukken en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ze goudbruin en krokant, en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
2
Maak alle groenten schoon. Blancheer de prinsessenboontjes kort en laat schrikken onder koud water. Snij de lente-uien in ringetjes. Schil de komkommer en snij in staafjes. Spoel de kerstomaten, verwijder het kroontje en halveer ze.
-
3
Hak de rozemarijn en de tijm grof. Meng met de olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
-
4
Meng alle groenten met de broodcroutons. Laat de ansjovis uitlekken en hussel samen met de kappertjes door de salade.
-
5
Scheur de mozzarella in stukjes en doe ze, samen met de kruidendressing, bij de salade. Werk af met peterselie en basilicum. Serveer meteen.