Boterham met brie, prosciutto, gegrilde aubergine, pijnboompitjes en veldsla
bereiding
-
1
Spoel de aubergine en snijd overlangs in dunne plakken. Bestrooi rijkelijk met zout en laat zo’n 10 minuten trekken. Spoel de plakjes goed af zodat al het zout verdwenen is en dep droog.
-
2
Zet een grillpan op het vuur met wat olijfolie en grill er de plakjes aubergine in langs beide kanten. Kruid met peper.
-
3
Spoel de veldsla en zwier droog.
-
4
Beleg een sneetje brood met wat veldsla. Snijd de brie in fijne plakjes, schik op de veldsla en knijp wat honing over de kaas. Leg er één of twee plakjes aubergine op. Schil zeste van de citroen, snipper heel fijn en strooi over het broodje. Knijp enkele druppel citroensap over het plakje aubergine. Leg er een plakje prosciutto bovenop en werk af met geroosterde pijnboompitten en enkele blaadjes basilicum.