Insalata caprese met gegrilde aubergine
bereiding
-
1
Spoel de aubergine en snij ze in plakjes. Bestrooi ze met zout en laat ze even staan. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
-
2
Spoel de tomaten en snij ze in schijfjes. Laat de mozzarella uitlekken en snij ‘m in schijfjes. Spoel het zout van de aubergineplakjes en dep ze droog met wat keukenpapier. Gril de aubergineplakjes aan beide kanten in een pan met wat olijfolie.
-
3
Schik de rucola op de borden en schik er de zongedroogde tomaatjes en appelkappertjes op.
-
4
Maak een torentje van de gegrilde aubergine, de tomaat en de mozzarella. Steek vast met een prikkertje.
-
5
Werk de salade af met de geroosterde pijnboompitten en kleine blaadjes basilicum. Breng op smaak met zeezout, de chilivlokken en wat olijfolie.