Olijvenfocaccia
bereiding
-
1
Los de gist op in 250 ml lauw- warm water. Doe de bloem in een mengkom, samen met het fijn zeezout. Maak een kuil, doe er de in water opgeloste gist in en 3 el olijfolie en kneed met de kneedhaken van de mixer of keukenrobot tot een soepel en zacht deeg. Voeg indien nodig nog wat extra bloem toe. Doe de deegbal in een kom, dek af met een schone theedoek en laat op een warme plek 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C op de heteluchtstand.
-
2
Kneed het deeg goed door op het met bloem bestoven werkvlak, en werk er tegelijk de rozemarijn door. Verdeel het deeg in 4 stukken, vorm er 4 platte broden mee, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
3
Beleg met olijven, druk ze lichtjes in het deeg. Druppel er de rest van de olijfolie over en bestrooi met grof zeezout. Bak de focaccia’s in 25 à 30 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen en serveer in reepjes.