Fruitig kalfspannetje
bereiding
-
1
Dep de kalfslapjes droog en snij ze in reepjes. Pel de ui en de knoflook en hak fijn. Spoel de tomaatjes en snij ze doormidden. Maak de wortelen schoon. Spoel de bessen. Spoel de vijgen en snij ze overlangs in kwartjes. Spoel de peterselie, schud droog en pluk de blaadjes van de steeltjes.
-
2
Bak de kalfsreepjes in porties even in hete olie en neem ze uit de pan. Roer-bak de worteltjes in boter tot ze beetgaar zijn. Voeg een snuifje suiker toe en kruid met peper en zout. Voeg de tomaatjes en de vijgen toe en bak kort mee.
-
3
Voeg de vleesreepjes en bessen toe en kruid nogmaals met peper en zout. Voeg wat chilipoeder toe. Giet er de wijn en de room bij en warm 2 minuten zacht door. Bestrooi met de peterselie en serveer. Lekker met rijst, pasta of couscous.