Recept

Polenta in een potje met champignons en kikkererwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een heerlijk korstje

bereiding
  1. 1

    Bereid de polenta met melk of bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten, laat goed uitlekken. Spoel de bieslook en dragon en hak ze fijn. Pel en snipper de sjalot, fruit ze glazig in een pan met olijfolie. Voeg de cham- pignons toe en laat 3 à 5 minuten bakken. Doe de kikkererwten en sojasaus erbij. Laat nog 5 minuten garen tot alles mooi bruin is. Blus met de sherryazijn. Haal van het vuur en meng de bies- look en dragon erdoor. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Pel en pers de knoflook. Haal de polenta van het vuur en meng met de knoflook, de boter en 2 el parmezaan. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de ovengrill voor. Doe de polenta in vuurvaste schaaltjes en lepel er de champignons en kikkererwten over. Verdeel er de rest van de kaas over en zet kort onder de grill voor een lekker korstje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Polenta in een potje met champignons en kikkererwten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!