Auberginelasagne met lamsgehakt, erwten en kruidenkaassaus
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Maak de selder schoon en snij in stukjes. Stoof de ui en sel- der met de chilivlokken glazig in een pan met olijfolie. Doe het lamsgehakt erbij en bak rul. Giet overtollig vet uit de pan.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Stoom of kook de erwten beetgaar. Doe ze bij het gehaktmengsel. Kruid met peper en zout.
-
3
Maak de aubergines schoon en snij ze in plakken van 5 mm. Bestrijk ze
royaal met olijfolie en gril de plakken 1 minuut aan elke kant in de grillpan. -
4
Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en beleg de bodem met de helft van de plakken aubergine. Schep er de helft van het gehakt op en lepel er de helft van de kaassaus over. Beleg met flink wat rucola en herhaal de lagen, eindig met een laag kaassaus. Bestrooi met nog wat extra parmezaan.
-
5
Zet de lasagne 30 à 40 minuten in de oven, tot hij een mooi goudbruin korstje heeft.
Voor de kaassaus
-
1
Maak de kaassaus: smelt de boter in een pan, roer er de bloem door. Giet er beetje bij beetje al roerend de melk bij en laat indikken. Haal de pan van het vuur en meng de kaas door de saus. Roer om tot de kaas mooi gesmolten is. Kruid met nootmuskaat, peper en een beetje zout. Spoel de peterselie en de munt en hak ze fijn. Roer ze samen met de geraspte citroenschil door de kaassaus.