Recept

Romige citroenorzo met kruiden, spinazie en erwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk kruidige én snelle pastaschotel!

Redactruce Natalie tipt!

“Orzo is net zoals risottorijst smeuïg van structuur, maar heeft een kortere gaartijd. In amper 10 minuten is de pasta klaar. Graag wat kaas erbij? Werk de citroenorzo af met gebakken blokjes halloumi of verkruimelde gorgonzola.”

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Rasp de schil van 1 citroen en pers van diecitroen ook het sap uit. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot en de knoflook aan. Voeg de orzo, de citroenschil en het citroensap toe en verkruimel er het bouillonblokje bij. Leng aan met 500 milliliter water en laat afgedekt 7 minuten garen.

  2. 2

    Spoel en droog de spinazie. Neem het deksel van de pot en roer de ricotta, de erwtjes, de spinazie en de peterselie onder de orzo. Kruid met peper en zout. Schep goed om en laat afgedekt nog 1 minuut van het vuur staan. Snipper de munt en het basilicum fijn en hussel ze onder de orzo.

  3. 3

    Snij de tweede citroen in dunne plakjes. Serveer de citroenorzo met de plakjes citroen en extra verse kruiden naar smaak, zoals basilicum, munt en tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige citroenorzo met kruiden, spinazie en erwtjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!