Gevulde zoete aardappel met rode bonen, chorizo en pittige chilimayonaise
bereiding
-
1
Spoel de rode bonen met koud water. Doe ze in een kookpot, overgiet met 2 l water en laat een nacht weken.
-
2
Giet de bonen af, doe ze opnieuw in een kookpot en overgiet met vers water, tot er een laagje van 2 vingers boven de bonen staat. Kook de bonen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappelen en wrijf ze in met olijfolie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar ze 20 minuten in de oven.
-
4
Spoel de bloemkool en verdeel in roosjes. Blancheer ze 2 minuten, giet af en spoel met koud water. Laat ze goed uitlekken. Leg ze bij de zoete aardappel en bak nog 15 minuten in de oven.
-
5
Snij de chorizo in blokjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Bak de sjalot, knoflook en chorizo aan in 2 el olijfolie. Voeg de geroosterde paprika en de bonen toe. Kruid met peper en zout.
-
6
Maak de chilimayonaise. Meng de mayonaise met de harissa en olijfolie en kruid met peper en zout.
-
7
Spoel de rucola. Snij de zoete aardappel open. Lepel er wat van de bonenvulling in, werk af met de geroosterde bloemkoolroosjes, rucola en chilimayonaise.