Madeleine met hazelnootpasta
Madeleine
-
1
Klop met de mixer op maximumsnelheid de eieren wit-schuimig met de suiker, tot ze in volume verdubbeld zijn.
-
2
Klop er de gezeefde bloem, de gist en de honing door en laat het deeg 1 uur rusten.
-
3
Smelt de boter in een steelpannetje. Klop de nog vrij warme gesmolten boter op lage snelheid en in een dun straaltje door het deeg tot dit mooi glad is en laat het deeg opnieuw 1 uur rusten.
-
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in met gesmolten boter en schep de schelpjes voor tweederde vol met deeg.
-
5
Bak de madeleines 8 minuten in de voorverwarmde oven. Ontvorm ze en laat ze afkoelen op een rooster.
Hazelnootpasta
-
1
Maak het basisbeslag en vul de vormpjes voor 2/3. Schep in het midden van elk vormpje nog 1⁄2 kl hazelnootpasta. Bak de cakejes 10 minuten in de oven.