Pompoensoep met kaastoast
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Stoof aan in een beetje olie. Pel en plet de look. Bind de tijm samen. Doe de look en de pompoen bij de ui. Laat even stoven en blus met het bier. Voeg na twee minuten de bouillon en de tijm toe. Laat 30 minuten sudderen.
-
2
Verwarm de ovengrill voor. Leg op elk sneetje brood een plakje kaas en enkele walnoten. Gratineer de toastjes onder de hete ovengrill.
-
3
Haal de kruidentakjes uit de soep en voeg de wittewijnazijn toe. Kruid met nootmuskaat, komijnpoeder, peper en zout. Mix tot een gladde soep en werk af met pompoenpitten en peterselie. Serveer met de kaastoastjes.
-
4
HARTVERWARMEND
Zo’n kom dampende soep met een kaastoastje vormt het ideale duo voor ijskoude winterdagen. De geut Chimay Blauw, een complex bruin bier, geeft de soep diepte en karakter. De toast met gesmolten Chimay à la Bleue, een romige halfharde kaas, is een heerlijk extraatje bij deze winterse lunch.