Chocoladetaart met karamel en noten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vorm in met boter en bestuif hem met bloem. Hak de chocolade in stukken en smelt au bain-marie.
-
2
Klop de suiker met de boter tot een witschuimige massa. Klop er één voor één de eieren door en dan de gesmolten chocolade. Zeef de bloem met de cacao, het amandelpoeder en het bakpoeder bij het beslag, voeg de melk toe en meng.
-
3
Doe het beslag in de vorm, strijk glad en bak de taart in 40 minuten gaar in de oven. Haal uit de oven en laat in de vorm afkoelen.
-
4
Haal de chocoladetaart uit de vorm, overgiet met de notenkaramel en serveer.
Voor de karamelsaus
-
1
Doe voor de karamelsaus de suiker in een steelpan met dikke bodem, samen met 3 à 4 el water. Zet op het vuur en laat karamelliseren. Neem de pan van het vuur en roer er voorzichtig de room door. Laat al roerend inkoken tot een dikke saus. Neem van het vuur en roer er de noten en de cranberry’s door. Laat afkoelen.