Chocoladetaart met zomerfruit
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Splits de eieren. Klop het eiwit samen met de helft van de suiker stijf. Klop de rest van de suiker samen met de boter en de eidooiers witschuimig. Klop er de rest van de smaakmakers door en schep er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door.
-
2
Stort het beslag in een met boter en bloem ingevette bakvorm en schuif 40 minuten in de oven. Neem uit de oven, laat afkoelen en ontvorm.
-
3
Meng voor de topping de roomkaas samen met het limoensap, de poedersuiker en de vanillesuiker. Klop de room stijf en schep hem er voorzichtig door.
-
4
Bestrijk de taart met de kaastopping. Of vul een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit er roosjes mee.
-
5
Spoel de vruchten en laat goed uitlekken. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met de vruchten en serveer.