Pastagratin met truffel en vier kazen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de broccoli en de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water.
-
2
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en meng de truffelolie erdoor. Zet opzij.
-
3
Smelt 50 g boter en voeg de bloem toe. Roer tot een roux, blus met de melk en roer tot een smeuïge bechamel. Voeg de geraspte kazen toe en breng op smaak met peper en zout.
-
4
Meng de pasta en de bloemkool- en broccoliroosjes door de saus. Schaaf er de truffel boven en stort alles in een beboterde ovenschaal. Smelt 3 el boter in een pan en voeg 150 gram panko toe. Bak kort op. Bestrooi de schotel met de gebakken panko en schuif 30 minuten in de voorverwarmde oven.