Recept

Macaroni met ricotta, prei en snijbiet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke vegetarische pastagratin zet je al voor 2,50 euro per persoon op tafel. Met de groenten kun je naar hartelust variëren.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 240°C.

  2. 2

    Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en hou 200 ml van het kookvocht bij.

  3. 3

    Spoel de snijbiet en de prei en snij in grove stukjes. Bak even op in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Neem een grote mengschaal en doe er de pasta, het kookvocht, de snijbiet, de prei, de geraspte schil van de citroen, peper en zout in. Hussel goed door elkaar.

  4. 4

    Meng de room met de ricotta, samen met de blaadjes citroentijm en roer door de pasta. Vul een ingevette ovenschaal met het pasta-kaasmengsel. Bestrooi met het paneermeel en zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Haal uit de oven en bestrooi met parmezaanschilfers en citroentijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Macaroni met ricotta, prei en snijbiet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!