Recept

Ossenhaas in mierikswortelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Beleg het gebraad met verse laurier en bind vast met keukentouw. Breng 2 liter gezouten water aan de kook en leg er het vlees in. Pocheer 1 uur.

  2. 2

    Smelt de boter in een steelpannetje en bestrooi met de bloem. Roer tot een roux. Giet er de bouillon en de helft van de room bij en breng aan de kook. Laat een kwartier op een zacht vuur inkoken.

  3. 3

    Schil en rasp de mierikswortel. Bak even op in wat boter en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje suiker.

  4. 4

    Neem de saus van het vuur en werk ze verder af met nog wat koude boter en de rest van de room.

  5. 5

    Korst de ossenhaas in boter in de pan even aan en serveer met de mierikswortelsaus. Tip! Lekker met kroketjes en prinsessenbonen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ossenhaas in mierikswortelsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!