Recept

Ricotta-taart met exotisch fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe ze in een pannetje met het limoensap. Laat op zacht vuur tot moes koken. Neem de pan van het vuur en los de suiker op in het fruitmengsel. Breng weer aan de kook en laat al borrelend nog even indikken.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een taartvorm met 1 vel kruimeldeeg. Dek af met een groot vel bakpapier en vul met keramische bakparels of gedroogde peulvruchten. Bak de taartbodem ongeveer 10 minuten voor, tot de randjes lichtjes kleuren. Verwijder het bakpapier met de steunvulling. Bak de bodem in 5 tot 10 minuten verder goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Snij met een uitsteekvorm sterretjes uit het tweede vel deeg. Bak ze in 10 tot 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

  4. 4

    Klop de room lobbig en spatel voorzichtig door de ricotta.

  5. 5

    Bestrijk de taartbodem met een dikke laag mangoconfituur. Schep daarop de ricotta-room en strijk uit. Halveer de passievruchten en lepel de pitjes uit over de taart. Snij de stervrucht in plakjes en verdeel ze over de taart. Werk verder af met kokosschilfers en deegsterretjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ricotta-taart met exotisch fruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!