Passievruchtencake
bereiding
-
1
Verhit de oven op 180°C.
-
2
Klop de boter romig met 80 g suiker. Meng met het ei en het zout. Roer er geleidelijk de bloem, amandel en 4 el room door. Schep het deeg in een springvorm met bakpapier. Bak in ±20 min. gaar. Laat 10 min. staan en ontvorm. Laat afkoelen. Halveer met een scherp mes. Snij 1 cm van de rand. Verkruimel die om te garneren.
-
3
Week de gelatine in koud water. Knijp uit en los op in 2 el warm sinaasappelsap. Meng met de kaas en de honing. Klop de overige room stijf en spatel ’m erdoor.
-
4
Bestrijk de onderste cakehelft met 1/3 van de crème. Leg de bovenste helft erop en bestrijk met 1/3 crème. Strijk de rest op de zijkant. Zet 4 uur in de koelkast.
-
5
Verhit het vruchtvlees van de passievruchten met de resterende suiker en sinaasappelsap. Laat 5 min. sudderen en afkoelen. Serveer deze coulis met de cakekruimels bij de taart.