Recept

Passievruchtencake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Exotische cake

bereiding
  1. 1

    Verhit de oven op 180°C.

  2. 2

    Klop de boter romig met 80 g suiker. Meng met het ei en het zout. Roer er geleidelijk de bloem, amandel en 4 el room door. Schep het deeg in een springvorm met bakpapier. Bak in ±20 min. gaar. Laat 10 min. staan en ontvorm. Laat afkoelen. Halveer met een scherp mes. Snij 1 cm van de rand. Verkruimel die om te garneren.

  3. 3

    Week de gelatine in koud water. Knijp uit en los op in 2 el warm sinaasappelsap. Meng met de kaas en de honing. Klop de overige room stijf en spatel ’m erdoor.

  4. 4

    Bestrijk de onderste cakehelft met 1/3 van de crème. Leg de bovenste helft erop en bestrijk met 1/3 crème. Strijk de rest op de zijkant. Zet 4 uur in de koelkast.

  5. 5

    Verhit het vruchtvlees van de passievruchten met de resterende suiker en sinaasappelsap. Laat 5 min. sudderen en afkoelen. Serveer deze coulis met de cakekruimels bij de taart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Passievruchtencake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!