Recept

Pompoensoep met rooibos en kaasstengels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groenten schoon en snij ze in grote stukken. Stoof de ui aan in olijfolie. Voeg de pompoen en zoete aardappel toe en laat nog 2 minuten stoven. Overgiet met de groentebouillon en de rooibosthee.

  2. 2

    Schil de gember en de appel, snij in stukken en doe samen met de kaneel bij de soep. Dek af en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur.

  3. 3

    Maak de kaasstengels. Leg de bladerdeegvellen op bakpapier, snij ze in repen en bestrijk met de eidooier. Neem de repen bij de uiteinden en geef een kwartdraai. Bestrooi elke reep eerst met kurkuma, dan met gruyère. Sprenkel er wat zwarte thee over en bak 7 tot 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Mix de soep glad. Spoel en hak de peterselie. Schenk de soep in kommen, strooi er peterselie over en serveer met kaasstengels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep met rooibos en kaasstengels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!