Lenteratatouille met vis
bereiding
-
1
Spoel de groenten. Schil de wortelen en snij in blokjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snij de courgette, aubergine en paprika in blokjes.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Kruid met peper. Voeg de paprika en wortelen toe, verkruimel het bouillonblokje erover en laat enkele minuten stoven. Doe er dan de kerstomaten bij. Roer regelmatig om. Laat de tomaatjes knappen en laat rustig sudderen.
-
3
Gril in een andere pan de aubergine en courgette, eventueel met een scheutje olijfolie. Doe ze bij de tomatenmengeling. Kruid met de marjolein en eventueel nog wat peper en zout.
-
4
Bakdevisinboter3à4 minuten op de velkant en nog 2 à 3 minuten op de andere kant. Snij de citroen in partjes. Serveer de vis met de ratatouille en een partje citroen.
-
5
Tip! Lekker met volkoren spaghetti.
Viva variatie!
Restje groenten over? Doe ze mee in de ratatouille! Erwtjes, boontjes of zelfs olijven... Zo krijg je telkens een ander maar even smaakvol resultaat!