Recept

Broccoli soufflé

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk rijzend voorgerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 225 °C.

  2. 2

    Verdeel de broccoli in roosjes.

    Kook ze beetgaar in gezouten water.

    Laat ze schrikken in koud water en uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Pel de ui en snipper hem fijn.

    Fruit hem glazig in de boter.

    Strooi er de bloem bij en roer glad.

    Leng aan met de melk en laat al roerend indikken.

    Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Voeg er, van het vuur af, een na een de eierdooiers aan toe.

    Roer tussenin telkens goed glad, tot de dooiers volledig opgenomen zijn.

    Vermeng dan met de broccoliroosjes.

  5. 5

    Doe een snuifje zout bij de eiwitten en klop ze goed stijf.

    Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het broccolimengsel.

  6. 6

    Verdeel over soufflévormpjes (vul ze slechts voor een kwart, anders rijst de soufflé letterlijk het pannetje uit).

    Zet 20 minuten in een op 225 °C voorverwarmde oven.

    Serveer meteen!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broccoli soufflé

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!